O nama

Privredno društvo Fleunerra doo je sertifikovani proizvođač sadnica. Fleunerra je osnovana od strane Fleuren BV Tree Nursery iz Holandije i gospodina Zorana Kovačevića iz Srbije sa željom da se potrošačima omogući dostupnost sadnica voća izuzetnog kvaliteta, koje bi se gajile u Srbiji, po proverenoj holandskoj tehnologiji. Uspešna četvorogodišnja saradnja koja se bazirala na kupovini sadnog materijala od holandskog partnera za potrebe podizanja zasada u Srbiji rezultirala je idejom za osnivanje zajedničke firme Fleunerra, 2015. godine sa sedištem u Sremskoj Mitrovici. Kvalitet kupljenog i posađenog materijala se tokom godina pokazao kao izuzetan, a opšta saradnja kao strateška, pa je stvaranje Fleunerre bio prirodni sled događaja. Osnovni cilj je proizvodnja najkvalitetnijeg sadnog materijala, po holandskoj tehnologiji i sa genetskim materijalom od strane holandskog instituta Naktuinbouw.

Fleuren BV Tree Nursery iz Holandije predstavlja primer za proizvodnju jabuka izuzetnog kvaliteta, a uspostavljanje saradnje sa njima omogućava nam korišćenje njihove baze znanja, stručnosti i višedecenijskog iskustva. Prodica Fleuren se rasadničarskim poslom bavi od 1922. godine, a danas u proizvodnji u svakom momentu ima oko 2 miliona sadnica. O iskustvu, renomeu i kvalitetu njihove tehnologije svedoči i činjenica da je 2009. godine Međunarodna Asocijacija Rasadničara (IFTA) dodelila Priznanje za životno delo gospodinu Karelu Fleurenu za pronalaženje i patentiranje KNIP sadnica, koje su napravile revoluciju u proizvodnji voća, i koje svi mi danas koristimo.

Pored 95 godina iskustva i tradicije našeg partnera u proizvodnji sadnica jabuka koje su garancija najvišeg kvaliteta, naš agro-kompleks u Srbiji može se pohvaliti iskustvom u proizvodnji svežeg voća dužim od 40 godina. Fleunerra se prostire na površini od 170 Ha najplodnije zemlje.

Tehnologija

Fleunerra nastoji da svojim potrošačima omogući korišćenje sadnica vrhunskog kvaliteta. Iskustvo od preko 95 godina doneto iz Holandije u kombinaciji sa neistrošenim zemljištem na padinama Fruške gore, kao i posvećeni i ambiciozni stručnjaci su naš recept za isporuku najvišeg mogućeg kvaliteta.

Sadnice se proizvode po tehnološkim procedurama koje su rezultat višedecenijskog iskustva i usavršavanja porodice Fleuren, kao i njihovog intenzivnog i uvek savremenog pristupa proizvodnji. Holandsko tehničko osoblje je redovno prisutno u Srbiji, ali i zaposleni u Fleunerra doo redovno odlaze na dodatne obuke i usavršavanja u Holandiji u cilju usvajanja znanja i praćenja savremenih trendova.

U našem uzgoju koriste se isključivo sertifikovane podloge i kalem grane kupljene u holandskim matičnjacima, sertifikovane od strane instituta Naktuinbouw.

Najveći broj sadnica će biti takozvane KNIP dvogodišnje sadnice koje su po našem mišljenju najoptimalnije i najrentabilnije, s obzirom na to da u prvoj godini nakon sadnje donose rod od oko 20 tona po hektaru, u zavisnosti od broja posađenih stabala, dok u trećoj godini nakon sadnje dostižu punu rodnost. Trenutno je dostupno oko 600.000 sadnica.

Sorte


GOLDEN
DELICIOUS
REINDERS®

GRANNY
SMITH

GALA
ROYAL BEAUTY
PROSELECT®

GALA
SHINIGA®
SHINICO

KING®
ROAT RED
DELICIOUS